Darált hússal töltött kaliforniai paprika, sajttal, gombával – salátákkal
Darált hússal töltött kaliforniai paprika, sajttal, gombával – salátákkal
Szombaton egy könnyű reggelivel nyitottunk – mivel már ekkor is ezer fok volt, nagyon nem is voltunk éhesek. Napközben azonban csak kellet valami ebédet kreálni, a kinti sütögetés, grillezés szóba sem jöhetett – így jött a darált hússal töltött kaliforniai paprika megvalósítása.
Még pénteken vettem négy hatalmas kaliforniai paprikát, amit meg akartam tölteni valamivel. A valami végül sima sertés darált hús lett, kicsit feltunningolva. Gyakorlatilag nagyjából csináltam egy bolognai alapot paradicsom, hagyma, fokhagyma és darált hús kombójából, majd ment bele egy rakat barna csiperke gomba szelet. Serpenyőben jó összedolgoztam, fűszereztem bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal – a végén pedig fehér száraz borral is megbolondítottam. Gázról le, majd jött a paprika. Először úgy terveztem, hogy levágom a kaliforniai paprikák „kalapját”, de túl nagynak tűntek – így inkább hosszában vágtam őket ketté. ( Jobb is lett így – szerintem ) Kimagoztam a szépségeket, majd mindegyikbe 3-5 db sajt kockát dobtam. Ezután belekanalaztam a darált húsos egyveleget, majd még nyomkodtam bele 2-3 sajtkockát. Előmelegített sütőben kb 180 °C-on sütöttem vagy 15-20 percig. Őszintén nagyon könnyű és finom ebéd lett, ami nem csak ízben hanem látványban is nagyszerű volt, illet hozzá a kétféle saláta köret és egy jéghideg Egri Csillag. Beültünk az árnyékba, ebédelgettünk a 37 fokos melegben – és nagyon mediterrán feelingje volt.