Újkrumpli grillen, fokhagymás, újhagymás tejföllel
Újkrumpli grillen, fokhagymás, újhagymás tejföllel
Most megint egy jó kis táptalajt nyújtok a kommentelőknek, akik nehezményezik, ha olyan étel kerül ki a blogra, amit valaki-valahol már „feltalált”. Nos, most sem fogok új dolgot bemutatni, csak egyszerűen egy tök egyszerű és finom köretet szeretnék kiposztolni.
A környezet: grillrács, finom faszén, kellemes idő ( ez nekünk annyira nem volt meg, mert szemerkélt az eső ) és némi célzóvíz ( sör, rozé,… ). A krumplikat megmossuk, majd mehetnek a rácsra és izzó parázs felett, néha átgörgetve addig sütjük, míg a villa simán beleszúrható. ( Ha sok sütnivalót tervezel a rácson, akkor egy sima légkeveréses sütőben elő lehet sütni a krumplikat, majd a végén teszed fel a rácsra, és akkor kapja meg azt a jó kis füstös ízt és zamatot ).
Tálalás abszolút forrón, bevágva a krumpliba teszünk egy kanál fokhagymás, újhagymás tejfölt, vagy egy saját készítésű fűszervajat. Kicsit megsózod, esetleg egy pici öntet olíva – ja és egy szép szelet husi a krumpli mellé. Ennyi.