Húsmentes ételek

Tárkonyos, gombás penne

Tárkonyos, gombás penne

 074


A sok húsételt ellensúlyozandó hozok egy nagyon finom tészta fogást, ami szintén egyszerűen elkészíthető.

Kezdem azzal, hogy a gombafejeket megmosom és egyenletes szeletekre feldarabolom. Hagymát vajon megpárolok egy nagyobb serpenyőben, majd mehetnek bele a gombák. ( Én most három féle gombát csináltam – már csak azért is mert ilyen volt a boltban – és mert így még ízletesebbnek ítéltem ) Nos, szépen őket is párolom, közben felteszem a vizet a tésztához, bele só, olaj – és én szoktam egy kis fűszert is szórni bele – hogy karakteresebb legyen.

A tésztát azonban nem főzöm meg rendesen, csak kb félig, mert a gombával együtt fogom összedolgozni. Tehát vissza a gombákhoz: mehet bele a tárkony, só, bors, oregánó – és amikor már kezd alakulni, akkor mehet bele a félig főtt tészta. Ekkor egy kis fehérborral megtuningolom, illetve mehet bele a tejszín. Hagyom rotyogni, kóstolgatom – és lassan kész is a gombás penne. Nem kell rá sajt, mert ez így finom – nem igényli a bonyolítást.

049

056

063

068

072

Vélemény, hozzászólás?