Rendezvények, egyebek

Egri Csillag Borfesztivál

Egri Csillag:

Egri csillag

Tegnap este volt az egri várban a II. Egri Csillag Borfesztivál. Ez olyan rendezvény, mint a Bikavér ünnep, amely már hosszú évek óta a Dobó téren, illetve most már az Érsek-kertben zajlik – csak itt most a Bikavér fehér testvér boráról van szó.

Nos, hogy miként kerül ez a hír ide? Hát úgy, hogy kis családom egy része ( a nejem, Viktor fiam és a barátnője ) természetesen ott volt, rengeteg jó baráttal és ismerőssel találkoztunk, és kóstoltuk is a különböző pincészetek „csillagait”. Ostoros-Novaj, Tarjáni, Gál Tibor, Pók Tomi, Hagymási Józsi pincészetének a borait teszteltük – mindannyiunk nagy örömére. 🙂

Közben szólt a zene, élő koncertek voltak, csak olyan hangosan, hogy dumálni alig lehetett – de egy borfesztivál már csak ilyen. Szóval főiskolás haverok, kollégák, jó barátok találkahelye volt – bor, zene és szivar.

Eltelt az este, kezdett hideg lenni, éhesek lettünk – irány haza. Egyeztetve a legkisebb fiammal ( aki otthon bulit rendezett ) derült ki, hogy még ég a tűz, van még egy kis sarudi kolbász és szalonna – tehát hajnali fél egykor nekiültünk szalonnát sütni ( vagyis egriesen „csurdítani” ).

vár_1.jpg

Fotó: facebook.com

Vélemény, hozzászólás?