Rendezvények, egyebek

Hétvégi programajánlat – Grillezés a kertben

Hétvégi programajánlat – Grillezés a kertben

240

Jön a szombat és a vasárnap – ajánlok Nektek egy baromi jó programot.

A helyszín: lehet akár az erkélyed, a teraszod, vagy ha házban laksz, a kerted, de akár egy parkban is megvalósíthatod. Szóval fogd az alapanyagokat – és irány a szabad levegő, irány a grillezés.

Az alapanyagok: darált sertés és marha hús, gomba, lila hagyma, padlizsán, cukkini, burgonya, paprika, uborka – de jöhet bármi más zöldség, a lényeg hogy jól grillezhető legyen.

Az időpont: lehet akár délelőtt, délben, de este is baromi jó – a lényeg a jó kaja, a jó csapat, a jó pia és a jó idő. ( Bár a múltkor én csendesen csepergő esőben se hagytam magam, és grilleztem. )

A csapat: a grillezés nem magányos esemény, tehát hívd el a haverokat, az igazi jó barátokat, jöhet a szomszéd, legyen ott a család apraja-nagyja – és vond be Őket a melóba, mert az úgy jó, ha együtt mesterkedtek.

A program: készítsetek egy király parazsat, bízd a srácokra, majd megy a versengés, hogy ki a nagyobb király a tűzgyújtásban. Ne feledd, hogy egy jó szilva vagy körte pálinka mindig segít a zökkenőmentes munkában, bár ha sokat kóstolgattok, akkor már a végeredmény rovására mehet a poharazgatás.

Készítsetek egy király tzatziki-t, ezt majd baromi jó lesz a bemetszett sült burgonyákba csorgatni. Keverjétek össze a kétféle darált húst, sózzátok, borsozzátok, tegyetek bele gazdagon bazsalikomot, petrezselymet vörös és fokhagymát, majd gyúrjátok össze izomból. Közben még lecsúszhat egy pálesz, de azért módjával…

A darált húsokat egy-egy fapálcikára dolgozzátok rá, majd ezek mehetnek a grillrácsra. Közben a zöldségeket feldaraboltatjátok a csajokkal, befűszerezitek és egy kis olivával is meglocsoljátok őket – majd grilltálcán ezek is mehetnek a grillrácsra. 

Hiányzik még valami? Ja a köret. Burgonyákat megmosunk, majd mindegyiket egy-egy alufóliába csomagoljuk, és bedobáljuk az izzó parázs mellé mindegyiket. Nem kell parázni, nem fog szétégni – ha egy kicsit jobban megsül, akkor sincs gond, mert azt a részt nem eszitek meg.

Míg a finomságok pirulnak, addig áttérünk a könnyedebb rozéra – úgyhogy gyártasz minden nagykorúnak egy-egy rozé fröccsöt, ha van kiskorú, annak pedig jöhet egy szörp – a színeket nézve túl nagy különbség így sem lesz.

Nos ennyi. A lényeg, hogy együtt legyetek, együtt egyetek. Tehát irány a szabad, izzon a parázs, sisteregjenek az alapanyagok!

106

107

180

182

188

195

197

199

200

203

205

206

207

208

211

212

228

231

236

240

238

Vélemény, hozzászólás?