HúsételekKedvenceim

Vajban pirított harcsakockák fehérboros citrommártással

A múltkori dél-olaszországi utazásunk egyik nagy gasztró élménye volt a citrommártásos, mentás tészta, amit most kicsit továbbfejlesztettem. Még a Lidl-ben úgy gondoltam, hogy harcsapaprikás kerül majd az asztalunkra, de mire hazaértünk, addigra a koncepció átalakult…

Először is egy mélyebb serpenyőben vajat olvasztottam, majd reszeltem bele citrom héjat illetve a citrom levét is belefacsartam a vajas alapba. Só, bors, kevéske száraz fehér bor ment szintén az edénykébe, amit szépen kevergettem és melegítettem is. Amikor már úgy éreztem, hogy klassz lesz az íz, akkor főzőtejszínnel meglocsoltam az alapot és hagytam még egy pár percig rotyogjon a mártás. Szép egyenletes, kissé savas, de nagyon kellemes ízű öntet jött létre – így most kerülhetett sor a tészta és a halfilék elkészítésére is.

A gyönyörű harcsafiléket nagyjából egyenletes kockákra vágtam fel míg egy edényben tészta főzővizet tettem fel forrni. A felkockázott és megsózott filéket két részletben sütöttem meg vékony vajrétegen, mert az volt a koncepció, hogy megsüljenek, megpiruljanak, ne pedig párolódjanak.

Mire a tészta megfőtt, addigra elkészült a két adag harcsa filé is, úgyhogy már csak tálalni kellett.

Hogy milyen volt? Állati finom… 🙂