Levesek

Nagyszerű zöldségleves snidlinges húsgolyókkal

Elsőként elkészítettem a húsgolyókat, majd a második fázisban megfőztem a tényleges zöldséglevest, a legvégén pedig egyesítettem a levest és a levesbetéteket.

Nos olyan darálthússal dolgoztam, ami fele részben sertés, fele részben marhahúsból állt. Só, bors, szárított snidling, egy tojás, zsemlemorzsa került a darált húsra, majd alaposan összedolgoztam az összetevőket. A kezeimet bevizeztem, majd kisebb méretű golyókat gyártottam, amiket a deszka szélére pakolásztam, ahol aztán hagytam őket kicsit pihenni, míg a levessel foglalkoztam.

A koncepcióm az volt, hogy a zöldségeket lehetőség szerint csíkozni fogom, ezáltal egy kicsit különlegesebb, tartalmasabb beltartalmat tudok létrehozni – olyasmit, mintha például egy vietnámi pho levest készítenék. Vöröshagyma, fokhagyma, zeller, karalábé, gyökér zöldség ment először az alapba, majd érkezett egy csomó szárított petrezselyem zöld, kápia paprika, újhagyma, sárgarépa került még a leveskémbe – amiket szépen összefőztem. Só, bors, kevéske őrölt kömény képviselte a fűszer szekciót – és amikor már majdnem kész volt a zöldség leves, akkor érkeztek a megformázott húsgolyók.

Pár perc fürdőzés és főzés után elkészültek a golyók is és már tálalhattam is, majd élvezhettük a kora őszi leveskémet.