Levesek

Pho leves

Ezzel a különleges levessel szeretném megünnepelni a blogom 6 éves fennállását és azt, hogy ilyen sokan olvastok, követtek ennyi éve. Köszönöm a figyelmet és a sok segítséget, igyekszem minél több hasonló recepttel meghálni ezt a támogatást.   😀

20190427 140940

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 l marhahús alaplé
  • 1,5-2 l víz
  • őrölt koriander mag
  • őrölt fahéj
  • chili
  • só és bors
  • római kömény
  • őrölt kurkuma
  • őrölt gyömbér
  • friss koriander levél
  • 2 db szárzeller
  • 2 adag rizstészta

20190427 120528

Az elkészítés menete:

Egy lábasba nagyon kevés olajat töltünk, majd a megtisztított vöröshagymákat nyolcrét vágjuk – és az olajon alaposan lepirítjuk. Nem kell kímélni a hagymát, szinte feketedésig lehet őket pirítani, de persze azért fakanállal folyamatosan mozgassuk át őket. A marhahúsokat nagyon vékonyka szeletkékre vagdossuk, de akár lehet őket csíkozni is  a lényeg az, hogy tényleg vékonyak legyenek. A lábasba öntjük az alaplevet, hagyjuk hogy felforrósodjon, majd jöhetnek a marhahús csíkok is a lábasba.

20190427 120922

20190427 121504

20190427 121508

20190427 122342

20190427 122217

20190427 123339

20190427 122839

20190427 122822

Míg a levesünk alapja fedő alatt kezd fortyogni, addig a zöldségeket feldaraboljuk. Újhagyma, fokhagyma, szárzeller és rengeteg koriander feldarabolását végezzük el a deszkán – majd ezek egy jó része is mehet a levesbe. Azért nem az összes, mert a korianderből és az újhagymából frissen is teszünk a kész levesbe, úgyhogy azokat tegyük félre.

20190427 124354

20190427 124850

20190427 125234

20190427 125236

20190427 125230

20190427 125544

20190427 125558

Nos fűszerezzünk. Nagyjából leírtam, hogy én mit használtam, de a mennyiségek tekintetében én ösztönösen viselkedtem, olyan fél, másfél evőkanálnyi adagokat tettem a lébe – természetesen fűszerenként. Fedő alatt hagyjuk, hogy a levesünk ízei összeérjenek, a lényeg hogy addig főzzük a pho-t, amíg a marhahús teljesen be nem puhul.

20190427 140444

20190427 140519

20190427 140557

A vége felé már csak a rizstészta leforrázása következik, amit én simán egy teaforraló zubogó vizével tettem. Tálaláskor a szedőkanállal kiszedünk egy jó adag leveskét, megy bele a leforrázott rizstészta, majd a tetejükre sok koriander zöld és újhagyma karika – aztán már csak élvezni kell az ízeket.

20190427 134057

20190427 141053

20190427 141255

A fotókat az új Samsung Galaxy S10e telefonommal készítettem – és szerintem a képek magukért beszélnek

s10e.jpg

Vélemény, hozzászólás?