Rendezvények, egyebek

HelloHal

img_20170513_132744.jpg

Most ismét nem saját ételkölteménnyel jövök, hanem egy olyan helyet szeretnék bemutatni a Tisza-tó partján, ahol minőségi alapanyagokkal dolgoznak, ötletesen ötvözik a halételeket és a mai street food fogásokat. Ez a HelloHal tiszaörvényi halfalatozója, ami gyakorlatilag Tiszafüred keleti szélén, a kerékpár út mellett fekszik.

Ha a kerékpárúton suhanunk vagy sétálunk, akkor láthatjuk, hogy nem egy óriási étteremről, hanem egy jó értelemben vett büféről van szó, egy korábbi kis házikót alakítottak ki a jó ízlésű tulajdonosok. Gyakorlatilag egy fedett, néhány asztalos kis teraszról és egy profin felszerelt konyháról van szó, ahol frissen és gyorsan készülnek a különleges halételek. A pultban egy folyamatosan mosolygó ifjú hölgy veszi fel a rendeléseket, a séf és a konyha pedig teszi a dolgát.

img_20170513_135316.jpg

img_20170513_134937.jpg

A kínálat lenyűgöző, őszintén nehéz elsőre választani. Mi hárman voltunk, eléggé vegyesen válogattunk, de amit mindenképpen meg szeretnék mutatni, az egy előétel volt, és ami a kezdőképen látható. Ez egy Füstölt afrikai harcsafalatok lilahagymával, szósszal nevezetű fogás volt – és igazán jól felvezette a következő ételeket.

Ezt követően ettünk egy-egy tányér Tárkonyos halragulevest, ami olyan szinten esett jól, hogy sajnos lopjuk az ötletet, vagyis mi is fogunk ilyen fogást otthon készíteni. 

img_20170513_132127.jpg

Nos nem ragozom sokáig, ettünk még Fish and chipset harcsafiléből, valamint Roston harcsás wrap-ot is, majd elégedetten álltunk fel a asztaloktól.

img_20170513_132933.jpg

img_20170513_132938.jpg

Nagyon jó hír, hogy egymástól néhány száz méterre fekszik két ilyen klassz hely ( Stég és a HelloHal ), amelyek mertek, mernek új ötleteket hozni a halászlé, sült és rántott hal magyarországi világába. Remélem, hogy minél több ilyen hely fogadja a tavat körbekerülő kerékpárosokat, és nem csak Tiszafüreden, hanem a többi partmenti településen is sorra nyílnak ilyen, vagy ehhez hasonló falatozók.

Aki szeretne többet tudni a helyről, az az alábbi linken tud többet olvasni: http://hellohal.hu/halfalatozo-tiszaorveny/

 

Vélemény, hozzászólás?