Tojásos tonhalkrém
Egyre gyakrabban előforduló reggeli fogás nálam a tonhal – azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter – a nejem – szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció, úgyhogy egyelőre ez lesz a sztenderd változat.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 2 db tonhalkonzerv ( 2 x 130 g )
- 1 szál újhagyma vagy 1/2 lilahagyma vagy 1/4 póréhagyma
- kb 8-10 dkg csemege uborka ( 8-10 db )
- 1 ek mustár
- 1/2 citrom
- kb 5 dkg majonéz
- só és bors
Elsőként a három tojást felteszem forrásban lévő vízbe főni – 10-12 perc alatt keményre főzöm őket.
A két konzervet felnyitom, az olajat leöntöm róluk. Egy nagyobb edényben villával kicsit összetöröm őket, majd a póréhagyma egy részét felkarikázom és ezt követően apróra vágom.
Az uborkákat egy reszelővel tálba reszelem, majd a fél citromot szintén a halra csavarom.
Miután a tojások megfőttek, azután lehűtöm mindet, majd a pucolás után szintén lereszelem mind a hármat.
Jöhetnek a kiegészítő ízek. Mustár, só és bors, majd ízlés és vérmérséklet szerint majonéz. Beindítjuk a kenyérpirítót – és már falatozhatunk is.