Kéthagyma krémleves
Van az úgy, hogy az ember nem akar valami nagyon bonyolult étlet készíteni, hanem az egyszerűségre törekszik. Ilyenkor feltépjük a hűtő vagy a kamra ajtaját, és kitalálunk valami egyszerű és gyors ételt. Most én is ebben a helyzetben voltam, de mivel a héten már ettem francia hagymalevest, így egy kis csavart vittem a receptbe.
Hozzávalók:
- 4-6 fej hagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek liszt
- 1 ek vaj
- 1/2 l alaplé
- só és bors
- kifli és sajt a levesbetéthez
A vöröshagymát kettéosztom, majd az egyik felét apróra, míg a másikat félfejre vágom. Az apróra vágott hagymákat vajon megdinsztelem, amihez aztán jönnek a szintén apróra darabolt fokhagymák – majd kevés liszttel dolgozom össze az alapot.
Ezt követően érkezik az alaplé, amivel összefőzöm a fokhagymás, hagymás kombót – azután botmixerrel simára dolgozom a levest. Jöhetnek a félfejre vágott hagyma csíkok, amikkel még főzöm a levest, amibe érkezik a só és a bors is.
Közben kiflikarikákra sajtot szórok, amiket a sütőben készre sütök.