Grill ételekHúsételek

Tortillába tekert grillkolbászos reggeli

IMG 0468

Vasárnap reggel, Sarud, kb 8-9 fok – de a szilvafa alatt ott áll a Landmann-om, harcra készen. Pénteken délután kétféle grillkolbászt töltöttem, most pedig itt az ideje, hogy ki is próbáljuk őket. Tamás fiam villámgyorsan elkezdi összeállítani a cleslaw-t, én megpucolok egy rakás vöröshagymát, amiből karamellizált hagyma fog készülni, s közben be is indítom a grillt, mert elég csípős így a reggel.

IMG 0438

IMG 0442

IMG 0435

IMG 0439

IMG 0448

IMG 0452

Egy serpenyőben kevés olajon elkezdem a hagymakarikákat megfonnyasztani, majd szép finoman barna cukorral elkezdem a karamellizált íz létrehozását. Tamás elkészült, lassan kész vannak a hagymák, úgyhogy érkeznek a grillkolbászok, amik szépen el is kezdenek finoman sercegni a grillrácson. A tortilla lapok szintén a rácsra kerülnek – majd lassan már gyártom is a szuper tekercseket.

Tortilla, rá egy evőkanálnyi coleslaw, majd kétféle grillkolbász, aztán karamellizált hagyma, majd egy laza tekerés – és már lehet is reggelizni. Lehetek őszinte? Ebből egy nem elég, ebből kettőt kell enni, még akkor is ha vigyázni kellene az alakunkra… 😀

Persze akinek nincs ilyen klassz grill készüléke, annak sem lesz problémája, mert serpenyőben, konyhában simán elkészíthető ez a fogás, úgyhogy hajrá, próbáljátok ki!

IMG 0445

IMG 0447

IMG 0453

IMG 0455

IMG 0459

IMG 0460

IMG 0466

IMG 0475

IMG 0470

 

Persze rögtön jön a kérdés, hogy honnan szerezzek én juhbelet? Nos semmi para, van egy cég, ahol Ti is tudtok rendelni akár 25, akár 100 méteres mennyiségben sózott juhbelet – vagyis egy próbát megér! Higgyétek el, hogy annál finomabb nincs, mint amikor a saját ízlésetek szerint töltött grillkolbászt eszegettek a családdal, a barátokkal… úgyhogy hajrá, próbáljátok ki!

 

bollerbolt_hu.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?