Húsételek

Kurkumás-korianderes és fokhagymás-majorannás grillkolbászok készítése, töltése házilag

IMG 0354

Ismét grillkolbász projektbe kezdtem, mert bár elmúlt a nyár és a klasszikus grillszezon – az élet attól még nem áll meg. Most megmutatom, hogy miként készült ez a kétféle grillkolbász, majd később jön egy szuper reggeli vagy street food étel, amit ha megkóstolnátok, akkor elállna a lélegzetetek… 😀

IMG 0336

Az első egy új próbálkozásom, egy kicsit merészebb íz és színösszeállítású grillkolbász, aminek a két fő alapanyaga a kurkuma és a koriander. Ennek a verziónak az összetevői a következők:

  • 1 kg darált sertés lapocka vagy dagadó
  • 20 g só
  • 10 g fokhagyma granulátum
  • 1 ek szárított koriander levél
  • 2 ek kurkuma
  • 1/2 ek darált bors

A fűszereket mozsárban összezúzom, majd a darált hússal alaposan összegyúrom. Érdemes óvatosabban bánni ezzel a cuccal, mert a kurkuma miatt eléggé sárga tud lenni minden – de ettől függetlenül nincs nehéz dolgunk. Az elkészült sárgás színű masszát a húsdarálónk segítségével juhbelekbe töltjük – majd kis pihentetés után mehetnek is a hűtőbe.

IMG 0343

IMG 0345

IMG 0346

IMG 0349

IMG 0319

IMG 0351

A másik grillkolbász egy nálam már klasszikus, paprika nélküli finomság, ami a következő recept alapján készül:

  • 1 kg darált sertés lapocka vagy dagadó
  • 20 g só
  • 20 g fokhagyma por
  • 1 ek őrölt majoranna
  • 1/2 ek darált bors

A fűszereket és a darált húst villával majd kézzel összedolgozzuk, majd juhbélbe töltjük a tartalmat. 

IMG 0306

IMG 0309

IMG 0311

IMG 0313

IMG 0317

IMG 0324

IMG 0331

IMG 0335

IMG 0337

IMG 0338

Persze rögtön jön a kérdés, hogy honnan szerezzek én juhbelet? Nos semmi para, van egy cég, ahol Ti is tudtok rendelni akár 25, akár 100 méteres mennyiségben sózott juhbelet – vagyis egy próbát megér! Higgyétek el, hogy annál finomabb nincs, mint amikor a saját ízlésetek szerint töltött grillkolbászt eszegettek a családdal, a barátokkal… úgyhogy hajrá, próbáljátok ki!

 

boller_logo_1.jpg 

Vélemény, hozzászólás?