Nagyon zöld és nagyon finom – petrezselyem krémleves buggyantott tojással
Sokszor visszatérő fogás a családunknál a petrezselyem leves, amit általában a nejem szokott „rendelni” tőlem. Most is így történt, felhozott vagy két maroknyit a fagyasztónkból – és jelezte, hogy mit szeretne ebédelni.
Egy lábasban vajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, majd kevés liszttel összekevertem. Ezt az alapot felöntöttem alaplével, majd érkezett az apróra vágott petrezselyem halom. Só és bors, majd fedő jött a lábasra – és hagytam, hogy az ízek szépen összeálljanak.
Amint már az íz és az illat kezd meggyőző lenni, akkor jöhet a botmixer, amivel simára dolgoztam a levest. Kevés tejszínnel még finomítottam az állagon, majd a végén egy kevés vajat is olvasztottam a lébe – ami a fényességhez kellett.
Forró, gyöngyöző, sós vízbe pottyantottam egy-egy tojást, amik a levesbetétek lettek – és már lehetett is enni. Elkészíteni is ilyen gyors és egyszerű mint leírni, úgyhogy hajrá, főzzetek Ti is ilyen finomságot!
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: