Könnyű nyári grill ebéd
Két gyönyörű, néhány hónapos kislányt és a szüleiket vártuk még a múltkor – egy sima nyári hétköznapon. Mivel reggel még egy kicsit dolgozni is kellett, na meg a nagy sütés-főzés helyett inkább a kis csajokkal és a szülőkkel akartuk az időt tölteni, így egy nagyon gyors, idő és energia kímélő fogást találtam ki – amit aztán a teraszon gyorsan meggrilleztem.
Hozzávalók:
- fejenként 1/2 csirkemell
- joghurt
- Fajita fűszerkeverék a Fűszerésztől
- fejenként 2 fej burgonya
A csirkemelleket vékonyabb csíkokra szeleteltem, majd egy nagyobb tálba dobáltam őket. Készítettem egy joghurtos, Fajita-s keveréket, amit alaposan összedolgoztam a húsokkal. Betettem az edényt a hűtőbe, és hagytam hogy az ízek átjárják a csirkemell csíkokat.
A nagyobb méretű burgonyákat hosszában felszeleteltem – se túl vékony, se túl vastag szeletekre gondoltam, hogy majd klasszul át is süljenek. Átkentem őket olivával, alaposan be is sóztam mindet – vagyis nagyjából minden előkészület megtörtént.
Miután a két kis hölgy betermelte a saját pépes ebédjét és álomba is szenderültek, mi kivonultunk a teraszra, és már izzott is a grill. A csirkemell csíkokat egy-egy fapálcikára húzgáltam, majd mentek is a rácsra.
A fajita-s fűszerből és a joghurtból készítettem egy könnyű mártást, majd gyorsan tálaltunk is. Mire a két csaj felébredt, mi már meg is ebédeltünk – úgyhogy tényleg gyorsak voltunk.