Baconbe tekert, grillezett hekkfilék
Ahogy azt az előző posztban is olvashattátok, készítettem egy „hagyományos”, paprikás lisztben megforgatott hekket, másnap pedig valami más verzióban gondolkodtam. Az alap koncepció az volt, hogy kifilézem a két halat, majd kisebb darabokban kerülnek a grillrácsra. Amint kifiléztem a hekkeket, alaposan be is sóztam őket, majd egy-egy baconbe tekertem mindegyiket. Fűszerként bors és majoranna került még rájuk – majd a tegnapi grillezéshez hasonlóan indirekt módszert választottam, vagyis csak a két szélső láng égett, és az is csak takarékon.
A baconös filéket félidőben átforgattam, és már érezhető volt a sikeres befejezés. A kíméletes grillezés, a mérsékelt fűszerezés egy nagyon finom, omlós végeredményt hozott a tányérunkra, ami sokkal meggyőzőbb lett, mint a „balatoni” recept.