Húsételek

Konfitált kacsacombok karamellizált barackokkal

IMG 4613

Vettünk három szép kacsacombot, amiknek a legjobb elkészítési módja a konfitálás – úgyhogy csapjunk bele. Első lépésként alaposan besózom a combokat, majd fólia alatt a hűtőben hagyom őket legalább 4-5 órára.

Ezt követően előveszünk egy akkora serpenyőt, amibe kényelmesen belefér a három comb – amiket be is fűszerezünk. Rozmaring, morzsolt majoranna, bors és néhány babér levél kerül a húsokra – amik természetesen szépen meg is adják majd a kellő ízharmóniát.

Libazsírt és sima sertészsírt olvasztok a serpenyőben, majd még egy fél liternyi alaplevet is adok a zsírok mellé – a lényeg az, hogy a felolvadt lé ellepje a combokat. Fél hagymát és néhány gerezd fokhagymát is teszek a combok mellé, majd fedőt teszünk a serpenyőre, és takarékon hagyjuk a gázt, csak gyöngyözzön az egész szépen.

Míg a kacsacombok finoman rotyognak a zsírban, addig készítünk egy könnyed krumplipürét, utána pedig Eszterkém barackbefőttjét egy másik serpenyőben megkaramellizálom, hogy roppanósabb, különlegesebb legyen az ízviláguk.

A kacsacombok kb 2,5 fél órát ázalogtak a forró zsírban, a húsuk olyan omlós, hogy a csont gyakorlatilag kiemelhető a helyéről.

Azért, hogy a végeredmény még klasszabb legyen, a sütőben még meg is sütöm a combokat, hogy a bőr is roppanós legyen – így aztán olyan frenetikus lesz az ebéd, ami nehezen űberelhető.

IMG 4549

IMG 4546

IMG 4553

IMG 4556

IMG 4561

IMG 4566

IMG 4563

IMG 4589

IMG 4590

IMG 4597

IMG 4595

IMG 4598

IMG 4600

IMG 4611

IMG 4613

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:

facebook.jpg

insatgram.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?