Konfitált kacsacombok karamellizált barackokkal
Vettünk három szép kacsacombot, amiknek a legjobb elkészítési módja a konfitálás – úgyhogy csapjunk bele. Első lépésként alaposan besózom a combokat, majd fólia alatt a hűtőben hagyom őket legalább 4-5 órára.
Ezt követően előveszünk egy akkora serpenyőt, amibe kényelmesen belefér a három comb – amiket be is fűszerezünk. Rozmaring, morzsolt majoranna, bors és néhány babér levél kerül a húsokra – amik természetesen szépen meg is adják majd a kellő ízharmóniát.
Libazsírt és sima sertészsírt olvasztok a serpenyőben, majd még egy fél liternyi alaplevet is adok a zsírok mellé – a lényeg az, hogy a felolvadt lé ellepje a combokat. Fél hagymát és néhány gerezd fokhagymát is teszek a combok mellé, majd fedőt teszünk a serpenyőre, és takarékon hagyjuk a gázt, csak gyöngyözzön az egész szépen.
Míg a kacsacombok finoman rotyognak a zsírban, addig készítünk egy könnyed krumplipürét, utána pedig Eszterkém barackbefőttjét egy másik serpenyőben megkaramellizálom, hogy roppanósabb, különlegesebb legyen az ízviláguk.
A kacsacombok kb 2,5 fél órát ázalogtak a forró zsírban, a húsuk olyan omlós, hogy a csont gyakorlatilag kiemelhető a helyéről.
Azért, hogy a végeredmény még klasszabb legyen, a sütőben még meg is sütöm a combokat, hogy a bőr is roppanós legyen – így aztán olyan frenetikus lesz az ebéd, ami nehezen űberelhető.
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: