Brokkolival, besamellel sült sertéskarajok
Hasonló ételt már készítettem korábban, de mivel én mindig variálok – így most is kicsit más lett ez a recept is…
A sertéskarajokat klasszikus módon klopfoltam, majd megsóztam és lisztben megforgattam. Vékony olajon elősütöttem az összes szeletet – majd félretettem őket.
A brokkolit megtisztítottam, kisebb rózsákra szedtem őkelmét – majd sós, fokhagymás vízben előfőztem az egészet.
Sonkát felcsíkoztam, majd szintén vékony olajon ropogósra sütöttem mindet.
Készítettem egy besamel mártást, majd a húsokat a tepsibe fektettem. A húsokat megkentem a besamel-el, majd rájuk pakoltam 2-2 brokkolit, szórtam rájuk sonkát. A tetejükre csorgattam még besamelt – majd a tepsi mehetett a sütőbe.
Egyszerű, de nagyszerű étel – érdemes kipróbálni.