Rendezvények, egyebek

Fakanállal az egri borvidéken – könyvajánló

Fakanállal az egri borvidéken – könyvajánló

fakanallal_az_egri_borvideken.jpg

Tegnap délután a Bolyki völgyben voltunk egy könyvbemutatón, ahol a Fakanállal az egri borvidéken című könyvet mutatta be a kiadó. Sok értékes ember volt ott, akik szeretik Egert és a környéket, akik hisznek a minőségi és igényes munkában, az alkotásban.

Aki szereti Egert, az itteni borokat, a gondosan válogatott alapanyagokból készített, ízlésesen tálalt és fényképezett ételeket, aki tudja értékelni a kiváló sajtokat, húsokat – annak bátran ajánlom ezt a kiadványt. Van itt szó pisztrángokról, szarvasgombáról, kapunk recepteket egyszerű és közepesen bonyolult ételekről, és megismerünk jó néhány – pozitív értelembe vett – megszállott embert, aki azzá teszi ezt a vidéket, ami.

Ismertető a kiadó jóvoltából: „Eger nevéhez fűződik az ország egyik leghíresebb, történelmi borvidéke mely a ’90-es évek elejétől fogva folyamatos fejlődésen megy keresztül. Családi borászatok jönnek létre, növekednek biztatóan és készítenek egyre magasabb színvonalú borokat. Új értelmet nyer a híres Egri Bikavér, és megszületik fehér párja, az Egri Csillag is. Nem marad le mellette a környék gasztronómiája sem, baráti kapcsolatok alakulnak és fejlődnek tovább méltán képviselve e nagyszerű vidék bor- és gasztrokultúráját egyaránt. Mondhatjuk, egymást segítik, egymást erősítik minden nap – talán ennek is köszönhető, hogy ilyen páratlan névsor alakult ki a könyv szereplőből. Bolyki János remek boraival, Sáfrány László hamisítatlan szilvásváradi pisztrángjaival, Pintér Irén illatos gyógynövényeivel és a Numan család a gyerekkora emlékeztető, roppanós héjú kenyereivel csak néhány ezek közül a remek emberek közül. Érdemes megismerni őket és receptjeiket is!”

Fakanállal az egri borvidéken
Erdélyi Ágnes – Central Médiacsoport Zrt

fakanallal_az_egri_borvideken.jpg

Vélemény, hozzászólás?