Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek grillezve, snidlinggel, sajttal
Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek grillezve, snidlinggel, sajttal
Ahogy a korábbi posztomban is írtam, a rablóhús mellé ilyen gyönyörű és ízletes kiegészítőt készítettünk, már csak azért is, mert a napokban egy piaccsarnokot kellet értékbecsülnünk – és a zöldség raktárban ilyen hatalmas és egészséges gombafejekre leltem. Miután a felmérést befejeztük, visszaballagtunk a kofa úrhoz – és bevásároltunk. Összekötöttük a kellemest a hasznossal, pénzt is kerestünk, költöttünk is…
Az elkészítés? Még otthon a teraszon zöldülő fűszernövényeink közül levágunk egy nagy csokorra valót: rozmaring, menta, petrezselyem, snidling, tárkony került a vágódeszkára, majd apró darabra vagdostuk őket. A túrót fellazítottuk némi tejföllel, majd bekevertük a zöldfűszerekkel, és zúztunk bele vagy négy gerezd fokhagymát is. A gombafejeket besóztuk, majd megtöltöttük a túróval, szórtunk még rá snidlinget, nyomkodtunk bele sajtot – majd mehetett az egész a grillre.
Amikor a sajt már krémes, szétolvadt – akkor már jó is a gomba. Forrón rettenetesen finom, de másnap, akár hidegen is kiváló fogás. Sőt, akár hús nélkül is fogyasztható – ami nálam nagy dolog. 😀