Egyszerű hagymaleves
Egyszerű hagymaleves
Hogyan készítsünk gyorsan, finomat, valami testet és lelket melengetőt? Főzzünk egy klassz hagymalevest – nem kell túl bonyolítani…
Öt-hat fej vöröshagymát megpucolunk, melyből kettőt géppel apró darabokra vágunk – és vajon vagy olajon fedő alatt pároljuk egy kicsit. Ha van a hűtőben vagy a fagyasztóban húsleves, akkor azzal felöntjük, ha nincs akkor víz és leveskocka mehet rá, majd rászórjuk a felkarikázott maradék hagymát, két gerezd zúzott fokhagymát – és főzzük az egészet. Só, bors, friss petrezselyem és bazsalikom mehet mint fűszer a levesbe. Néhány perc, és már kész is vagyunk.
Nincs benne liszt, nem sütünk hozzá sajtos kifliket, mégis tartalmas, teli van lágy és omlós hagymakarikákkal – a tavaszi hűvös időt pedig gazdagon kompenzálja. Ja és tök gyors. 🙂