Fokhagymás, sajtmártásos penne
Fokhagymás, sajtmártásos penne
Amint az előző posztban is írtam, a szombati napunk a fokhagyma jegyében telt, így ennek a tésztának is a fő alkotóeleme ez volt.
Kezdjük azzal a műveletsort, hogy egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk. Négy nagyobb gerezd fokhagymát kipréselek, majd a vajon lassú tűzön megdolgozom őket – az illat annyira jó, hogy leírhatatlan. Lehúzom a tűzről az edényt, majd tejszínt öntök rá – és kb 15 dkg-nyi reszelt sajtot. Só, bors, olíva olaj kerül bele mint fűszer, mehet vissza a tűzre, hagyom, hadd rotyogjon, majd amikor már kóstolásra is finom, a sajt pedig homogén elegyet képez a tejszínnel – akkor kész is a szósz. A penne tésztákat lobogó forró sós vízben al dente megfőzöm, ráöntöm a sajtszószt, megszórom még reszelt sajttal – és már ehető is a menü. Illatos, szép és nagyon finom – érdemes kipróbálni.