Húsételek

Chilis bab

Chilis bab

229
Nálunk ez egy alapétel, mindannyian nagyon szeretjük és elég gyakran az asztalra kerül. Korábban a feleségem készítette, de mostanában már örököltem ezt a szerepet, sőt a középső gyermekem ( aki egyébként nem egy konyhatündér ), na Ő a haverjainak rendszeresen ezt főzi…

Az elkészítése nagyon egyszerű, azzal kell kezdeni, hogy hagymát elkezdünk olajon pirítani. Ha már üveges, akkor beleöntök kb 1/2 kg darált sertéshúst, majd kevergetjük addig, amíg kifehéredik. Közben mehet bele az apróra vágott chili vagy erős paprika, só és sok bors, esetleg ételízesítő. És ekkor következik a lényeg: a feleségem által nyaranta készített paradicsom csoda, ami sokban hasonlít a ketchup-hoz, de mégse az. A lényeg, hogy egy sűrű, fűszeres cucc, amiből én egy fél-egy befőttes üvegnyit öntök a húshoz. Ezt szépen összedolgozom, rotyogtatom. Kb 5-8 perc után mehet bele a kukorica, majd ezt követően a bab. ( Én konzervet használok, mert egyszerűbb és gyorsabb, de természetesen friss babbal, áztatással is el lehet készíteni ). Közben kóstolgatom, majd ha igényli, akkor még chili, fűszer. Ennyi. Hozzá Corona vagy Coronita sör – csak hogy egy kicsit idehozzuk Mexikót, közép vagy Dél-Amerikát.

Ez az étel tipikus buli kaja, hasonló mint a bogrács gulyás. Nálunk volt már olyan buli a sarudi házunkban, ahol 22 kamasz gyereknek készítettük el bográcsban – nem csak azért, hogy jól lakjanak, hanem azért is, hogy bírják azt esti party-t. ( Kibírták és mi is kihevertük )

162

177

184

186

196

232

Vélemény, hozzászólás?