Sütőtök krémleves sült bacon kockákkal és pirított fenyőmagokkal
Ezen a blogon nagyon sokszor szerepelt már sütőtök krémleves, de annyira szeretjük Esztivel, hogy ismét meg kell mutatom, hogy én hogy készítem… (mindig máshogy). 😀
Nos, sütőtök feldarabol, majd mehet a sütőbe, 180-200 C-on.
Kakukkfű mozsárban összetör, majd a sütőtök kockákat egy lábasban elkezdjük egy kevés oliván melegíteni, amihez megy a felkockázott burgonya, a só és a bors, a mozsárban összetört kakukkfű, majd érkezhet a fagyasztott alaplé, majd összefőzünk mindent. Ja és nem hiányozhat még az ízekhez a gyömbér és egy kevéske szerecsendió is…
És a végén egy serpenyőben sütünk egy maréknyi apróra vágott bacon-t, pirítunk fenyőmagokat, majd találunk is.