Levesek

Savanyú, zöldséges kacsamell leves

Hozzávalók:

  • 2 fél kacsamell
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér zöldség
  • 3 fej burgonya
  • 30-35 cm száraz kolbász
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 8-12 db savanyú uborka
  • 1/2-1 l alaplé
  • víz
  • egy csomó friss petrezselyem zöld

Image00004

Első lépésként a két kacsamell darabot a bőr mentén kicsit beirdalom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben elősütöm őket úgy, mintha rozéra sütnék a melleket.

Image00006

Image00008

Image00009

Image00016

Míg a mellek készülnek, addig a zöldségeket megtisztítom, majd „julienne”-re vágom őket. A fokhagymákat a kés lapjával laposra tapossuk, majd apróra daraboljuk. Egy kevéske olajon a fokhagymákat lepirítjuk, majd ezt az alapot felöntjük az alaplével.

Image00011

Image00018

Image00021

Image00022

Image00026

Image00030

Image00034

Az elősütött kacsamelleket nagyon vékony szeletekre, majd csíkokra vágom – és ezek a húscsíkok mehetnek az alaplébe. A zöldségek közül elsőként a gyökér zöldség mehet a lébe, majd kicsivel később a kolbász csíkok jönnek, őket követi a répa, majd az uborka – a legvégén pedig a burgonya. Közben apróra vágok friss petrezselyem zöldet, ez adja majd a nagyon friss és tavaszi ízt.

Image00027

Image00031

Image00032

Image00037

Image00040

Image00043

Só és bors megy a levesbe, a savasságot pedig az uborka lel állítom be, mindent szépen összefőzünk – majd tálalunk és élvezzük a sűrű és tartalmas levesünket.

Image00048

Image00051

Vélemény, hozzászólás?