Levesek

Burgonyakrémleves sült baconnel

IMG 3610

IMG 3614

Az egyik legnépszerűbb és legkézenfekvőbb zöldség, ami szinte minden kamrában ott van, és amiből egy nagyon szuper és krémes levest lehet készíteni. Ha tetszenek a képek, akkor Te is próbáld ki, mert igazán megéri.

Hozzávalók:

  • 8-10 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2  ek liszt
  • 1 kk zöldbors
  • 2-3 babérlevél
  • 1 l alaplé
  • esetleg víz
  • só és bors
  • bacon
  • snidling
  • vaj

IMG 3580

IMG 3582

IMG 3584

Elsőként a feldarabolt hagymákat vajon megdinszteljük, majd liszttel keverjük be ezt az alapot. A meghámozott és felkockázott burgonyákat a hagymás alapba dobjuk, majd felöntjük a lábast alaplével. Jöhetnek a fűszerek: a mozsárban összetört zöldbors, a babérlevelek, só és bors, na meg az összezúzott fokhagymák. Ezt a kombót ezután a szokásos módon megfőzzük, majd amikor már a burgonyák szinte szétesnek, akkor kivesszük a babérleveleket – és botmixerrel simára dolgozzuk a levest. Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit sűrűbb a levesünk, akkor vízzel még lazíthatunk rajta, ha túl híg, akkor pedig még sűríthetjük az állagot.

IMG 3586

IMG 3587

IMG 3589

IMG 3590

IMG 3592

IMG 3593

IMG 3594

IMG 3595

IMG 3597

Tálalás előtt a baconöket kisebb darabokra vagdosom, majd forró serpenyőben roppanósra sütöm mindet, na meg snidlinget is aprítok, hogy szebb és finomabb legyen a végeredmény.

IMG 3598

IMG 3599

IMG 3600

IMG 3604

IMG 3614

IMG 3610

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg
insatgram.jpg

Vélemény, hozzászólás?