Burgonyakrémleves sült baconnel
Az egyik legnépszerűbb és legkézenfekvőbb zöldség, ami szinte minden kamrában ott van, és amiből egy nagyon szuper és krémes levest lehet készíteni. Ha tetszenek a képek, akkor Te is próbáld ki, mert igazán megéri.
Hozzávalók:
- 8-10 db burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5-2 ek liszt
- 1 kk zöldbors
- 2-3 babérlevél
- 1 l alaplé
- esetleg víz
- só és bors
- bacon
- snidling
- vaj
Elsőként a feldarabolt hagymákat vajon megdinszteljük, majd liszttel keverjük be ezt az alapot. A meghámozott és felkockázott burgonyákat a hagymás alapba dobjuk, majd felöntjük a lábast alaplével. Jöhetnek a fűszerek: a mozsárban összetört zöldbors, a babérlevelek, só és bors, na meg az összezúzott fokhagymák. Ezt a kombót ezután a szokásos módon megfőzzük, majd amikor már a burgonyák szinte szétesnek, akkor kivesszük a babérleveleket – és botmixerrel simára dolgozzuk a levest. Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit sűrűbb a levesünk, akkor vízzel még lazíthatunk rajta, ha túl híg, akkor pedig még sűríthetjük az állagot.
Tálalás előtt a baconöket kisebb darabokra vagdosom, majd forró serpenyőben roppanósra sütöm mindet, na meg snidlinget is aprítok, hogy szebb és finomabb legyen a végeredmény.