Tárkonyos répaleves
Tárkonyos répaleves
Míg a kis feleségem az újdonsült egyetemista gyermekünknek süt főz ( készül a lasagne, a paprikás krumpli ), addig férjuram pedig Esztikének főz ebédre leveskét, ugyanis Ő ezt kívánta.
Ne várjatok nagy receptet, míg ezt leírom annyi idő alatt szinte el is lehet készíteni. Vagyis a szokásos előkészület: répák meghámozása, két fehérrépával ugyanez történik, 2-3 fokhagyma apróra vágva vagy összezúzva, 2 fej vöröshagyma ledarálva. A vöröshagymát vajon megdinsztelünk, majd a nagyon apróra vágott fehér répát ezen megpároljuk. Ez nálam azért fontos így, mert nem mindenki szereti a levesben úszkáló fehér darabokat, de az íz pedig kihagyhatatlan. Ez után megpároljuk a felvágott répákat, só, bors, petrezselyem, leveskocka, fokhagyma és a tárkony – majd víz. Ha lassan készen vannak a répák, ha lágyak, akkor tejfölös habarás megy bele, szépen össze rottyan – és már lehet is tálalni.