Ismét egy szuper reggeli – tex-mex töltelékkel sült kápia paprikák
Volt egy íz-elképzelésem, egy olyan villásreggeli képem, ami eltér a sima hétköznapoktól. Lehet, hogy meghökkentő, de higgyétek el, fantasztikus lett a végeredmény. Egy kísérlet, ami bejött a kis családomnak – és nekem is.
Hozzávalók:
- 4 db kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 20-25 dkg darált sertés vagy marhahús
- 2-3 ek kukorica konzerv
- 2-3 ek paradicsompüré
- 1-2 ek mexikói fűszerkeverék
- chili
- só és bors
- 1/4 tábla étcsoki
- 1/4 doboz babkonzerv
- cheddar sajt
Első lépésként hagymát kezdünk finoman pirítani, majd beleszórom a darált húst, és hagyom, hogy kifehéredjen az egész. Só, bors és valamilyen mexikói fűszerkeverékkel állítom be az ízeket, na meg egy kevés chilivel is. Kb 2-3 evőkanálnyi konzerv kukoricát dobok a húsos alapba, rálocsolom a paradicsom pürét – és rotyogtatom tovább az egészet.
Most érkezik a legfurább és legmegosztóbb összetevő, a csokoládé. Nem tej, hanem étcsokiról van szó – vagyis nem édesítjük a húst, hanem egy teltebb, izgalmas ízt adunk neki. Higgyétek el, a chili és a csokoládé olyan egyedi ízt ad, ami elsőre alig elképzelhető.
Utolsó fázisként ízlés szerint öntünk a masszánkba konzerv babot, amit szintén összerottyantok, majd a paprikák felé fordulunk.
A kápia paprikákat hosszába ketté vágom, majd kimagozom. Én most a csumákat nem vágtam ki – egyszerűen kellett a látványhoz, meg úgy voltam vele, hogy mindenki majd kivágja maga és otthagyja a reggeli végén.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd jöttek a paprikák, amikbe belekanalaztam a masszát, majd rájuk reszeltem a sajtot. Sütőbe toltam a tepsit és 220 C-on készre sütöttem az egészet. Menet közben még egyszer reszeltem rájuk sajtot, hogy még komplexebb legyen az íz és a látvány – majd hordhattam be a családnak a finomságot.
Nem egy szokványos, de tartalmas és finom reggeli, amit szerintem érdemes kipróbálni.