HúsételekKedvenceim

Fűszeres sertéstarja sült hagymakarikákkal

229

Volt egy kilónyi gyönyörű, erezett sertéstarja a fagyasztónkban, amik férfiasan vastagra voltak vágva. Nekem egy kép alakult ki a fejemben, amit meg is csináltam. Íme, ez született belőlük.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja vastagon szeletelve
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 16-20 szem burgonya
  • só, bors
  • dijoni vagy sima mustár
  • a hússütéshez esetleg fokhagyma
  • sertés fűszerkeverék a fűszerész-től
    • vagy kömény, fokhagyma, só, szárított zöldségek

 

172

174

A műveletet a húsokkal előkészítésével kezdjük, hogy egy kicsit pihenjenek és a fűszerek átjárják a rostokat. A vastagra szeletelt húsokat kicsit kiklopfoljuk, de nem kell széttrancsírozni őket, csak egy kicsit lazítunk a rostokon. A mustárral vékonyan megkenjük a szeletek egyik felét, majd a fűszerkeverékünkkel megszórjuk őket. Mivel egymásra fogjuk őket pakolni, ezért elég csak az egyik oldalukkal törődni – úgyis összekenik majd egymást. Félretesszük a húsokat, ők pihennek a tálban, mi pedig folytatjuk az előkészületeket.

176

179

204

203

A burgonyákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymákat pedig a megtisztításuk után felkarikázzuk. Ahogy elkészültek, megforgatjuk őket lisztben – vagyis lassan már minden kész a sütéshez.

200

206

208

209

211

A húsokat megforgatjuk lisztben, majd egy mélyebb serpenyőben elkezdjük sütni őket. Párhuzamosan sütjük a krumplikat és a hagymákat is – a feladat az, hogy lehetőleg minden egyszerre legyen kész. Tálaláskor egymásra halmozzuk a burgonyát, a húst és a hagymákat, majd jóízűen habzsoljuk az élvezeteket. Ha van otthon egy jéghideg rozétok, az még meg is koronázza az ebédet. 

234

229

238

 Ha szeretnél értesülni a friss posztjaimról, akkor a facebook oldalunkhoz nyomj egy like-ot.facebook.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?