Grill ételekHúsételek

Vasalt, grillezett tarja szeletek

Vasalt, grillezett tarja szeletek

405

Kert, grillrács, izzó parázs, néhány bepácolt sertés tarja, egy régi szenes vasaló és egy éhes kis csapat – nagyjából erről szól most ez a poszt. A végeredmény pedig egy omlós, ízletes végeredmény, ami látványnak sem rossz.

Még mielőtt nekiállnánk grillezni, azelőtt klasszul felszeleteljük a tarjákat, majd egy mustáros, olajos pácban hagyjuk egy kicsit pihenni őket – na meg fűszerezünk is: só, bors, bazsalikom ízesíti a húsunkat. Míg ők pihengetnek a hűtőben, addig letisztítjuk a grillrácsot, előhalásszuk a régi szenes vasalónkat, amit szintén lesikálunk – majd készítünk egy király parazsat. Amikor már tényleg klasszul izzanak a fadarabok, akkor néhány kockát a vasalóba is teszünk, majd meglengetjük, mint dédanyáink – így a vasalónk szép lassan eléri üzemi hőmérsékletét.

Azért gondoljunk a köretre is – vagyis alufóliába csomagolunk megmosott burgonyákat, amiket a parázs mellé dobáljuk be. Most már tényleg jöhetnek a húsok, amiket szépen egymás mellé pakolunk a grillrácson, majd a vasalóval mindet lenyomkodunk, sőt ténylegesen vasaló mozdulatokat is tehetünk. Miközben sülnek a husik, aközben fokhagymás olajjal is kenegessük a felületüket, így még komplexebb lesz a végső íz.

109

117

118

123

383

390

393

398

408

409

405

394

225

226

415

416

417

Vélemény, hozzászólás?