Lencseleves füstölt csülökkel és kolbász karikákkal – avagy az év utolsó posztja
Lencseleves füstölt csülökkel és kolbász karikákkal – avagy az év utolsó posztja
Ezzel a finom lencselevessel kívánok mindenkinek klassz jövő évet, ma estére brutál nagy bulizást – jövőre pedig jönnek az új és újabb posztok.
Tehát még egyszer BUÉK 2015 !!!
Azért írok egy-két fontos infót is: vagyis lencsét beáztatunk, közben pedig előkészítjük a zöldségeket. Feltesszük a csülköt – na ezt azért megtehetjük hamarabb is, mert ennek azért idő kell… Egy nagyobb lábasban hagymát megdinsztelünk, majd a lencsét ráöntjük, és felöntjük egy kevés vízzel, vagy húslevessel. Én annyit szoktam ilyenkor csinálni, hogy a füstölt csülök levét is hozzá-hozzá adagolom – ez még karakteresebbé teszi a levest.
Nos főzzük a lencsét, félidőben jöhetnek a zöldségek, petrezselyem, nagyon kevés só, babérlevél, kömény, majd főzés tovább. Idő közben előkészítünk egy habarást: liszt, mustár és tejföl, melyeket összedolgozok – majd a levessel felengedem, simára keverem.
Amint a csontról leválik a csülök – feldarabolom őket, majd mehetnek a levesbe. Kolbászt felkarikázok, ők is indulhatnak a főzésbe, majd jöhet a habarás. Hagyom rottyani egyet, és már szinte lehet is tálalni. Mondjuk a legjobb szerintem másnap fogyasztani, mert addigra az ízek és illatok még jobban összeállnak – bár a gyerekeim szerint ez egy iszonyú nagy baromság…