Leffe Brune ; Bruin
Leffe Brune ; Bruin
A tavalyelőtti belgiumi élményeinket éltük újra egy kicsit ezzel a finom söröcskével.
Két évvel ezelőtt barátaink Brüsszel mellé, Waterloo-ba költöztek, ahova el is hívtak bennünket körülnézni. Én még huszonéves koromban jártam Hollandiában és Belgiumban hivatalos ügyben – és nagyon megfogott. Úgyhogy éltünk a lehetőséggel, és vagy öt napig ott voltunk mind az öten. Mentünk annyit mint a gép, Brugge, Gent, Brüsszel,Waterloo és Hollandiában Amszterdam mind a miénk lett. Mondanom se kell, ettünk, ittunk – és ez a pár söröcske előhozta ezeket az élményeket.
Barna apátsági sörkülönlegesség. Belgiumban a Leffe apátság szerzeteseinek eredeti receptje alapján készül, hagyományos eljárással 1240 óta. Mélybarna színét, pompás, telt ízét a pörkölt malátától nyeri. Igazán különleges kiegészítése a kevert ízeket kedvelő konyhaművészetnek. A Leffe Brown 50%-kal keserűbb, mint világos társa. A karamell és a pirított árpa csökkentik a keserű utóízt, így kitűnő szomjoltó sajtok, párolt és pikáns aromájú ételekhez. ( Forrás: www.sorkiraly.hu )
És íme egy waterloo-i emlék, egy 8-as erősségű belga sör (üvege)