Grillen készült, vékony tésztás házi pizza
Tamás fiam nagy pizza fun, az óbudai albérletében rendszeresen dolgozik a sütő, terjeng az oreganó illat – most pedig azt találta ki, hogy a teraszunkon tekerjük fel a Landmann-t teljes teljesítményre, majd készítsünk nápolyi jellegű, nagyon vékony tésztás pizzát. Ő elkészítette a mártást és a pizzatésztát – én pedig a sütési részt vállaltam be. Az eredmény fantasztikus volt, igazi, vékony tésztás pizzák sültek meg percek alatt a 300-320 C-os grillen – mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk… ( …nem is győztem lebiciklizni a kalóriákat .)
Hozzávalók a mártáshoz:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, darált
- 2-2 evőkanál apróra vágott friss oregánó és bazslikom
- 1/4 tk piros bors ízlés szerint
- 1/4 tk szárított oregánó
- 1 konzerv egész hámozott paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- 1/2 tk cukor
Hozzávalók a tésztához:
- 600 g pizza liszt
- 400 g meleg víz
- 20 g friss élesztő
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál só