Húsmentes ételek

Madársaláta, radicchio és vinaigrette James Bond módra

IMG 1296

IMG 1227

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve ( 1 egység )
  • oliva ( 2 egység )
  • 4 cl vodka
  • madársaláta
  • 1/2 fej radicchio ( vörös cikória )
  • méz
  • só és bors

IMG 1167

A citromot kettévágjuk, majd a levét kifacsarjuk. Egy kisebb üvegbe szűrjük a levet, majd dupla mennyiségű oliva olajat is öntünk az üvegcsébe. Ezt követi a vodka és a méz, majd az üvegre fedőt teszünk, és alaposan összekeverjük a vinaigrette-t. Igen, ezért James Bond, vagyis rázva, nem keverve… 🙂

Amikor a főételt tálaljuk, akkor az öntettel szépen meglocsoljuk a salátát, sózunk és borsozunk, majd élvezzük az ízeket.

IMG 1218

IMG 1221

IMG 1224

IMG 1226

IMG 1289

IMG 1297

IMG 1349

és íme a főétel:

IMG 1363

Házilag füstölt kacsamell vörösborban párolt körtével, francia rakott burgonyával és könnyed madársalátával (vinaigrette James Bond módon)

Vélemény, hozzászólás?