Resztelt sertésmáj – 8 perc alatt
Resztelt sertésmáj – 8 perc alatt
Vasárnap délután a gyermek készülődik vissza az egyetemre, a koliba, de még hiányzik egy kaja amit elvinne. Legyen akkor egy gyors és finom fogás, van rá kb 8 percünk – ennyi perc alatt el is készül.
Egy nagy serpenyőbe Eszter feldarabol két fej hagymát, melyeket olajon aranysárgára pirítok. A megmosott sertésmáj egy jó nagy darabját vékony csíkokra szeleteljük és mielőtt a serpenyőbe dobálnánk őket, nos előtte szegedi piros paprikával keverjük össze a hagymát. Bors és majoránna kell a fűszerezéshez, majd amikor már úgy érezzük, hogy kész a resztelt máj – akkor sózzuk, így nem fog megkeményedni. Köretnek ott a már elkészített krumplipüré, úgyhogy kész is vagyunk.
Már lehet is csomagolni, indulhat a mérnök hallgató – mi pedig nekikezdhetünk a romeltakarításhoz.