HúsételekLevesek

Pho leves

Elsőként két kacsemellet irdaltam be, majd egy lábasban minkét oldalt rozéra sütöttem, sőt talán egy kicsit jobban is. Só és bors került a két húsra, majd amikor már majdnem kész voltak, akkor a két feldarabolt vöröshagymát is a húsuk közé szórtam. A két hús ezután a vágódeszkára került, ahol kékony csíkokra szeleteltem őket – ezek lesznek a levesünk fő alkotóelemei.

A pho nagyon fontos eleme az apróra vágott szárzeller, amiből én most három szálat is feldaraboltam. Ezek is mentek a már barnuló hagymák mellé, majd érkeztek a fűszerek is, amiket így együtt klasszul le is pirítottam, mert ennek a levesnek nagyon jót tesz egy kis pörzsréteg. Római kömény, őrölt koriander, őrölt koriander levél és gyömbér volt az első fűszer kombó – de később még jöttek más extra fűszerek is.

De ahogy látjátok, közben a felcsíkozott húsokat is a kombóra dobtam – de ez az étel olyan, aminél mindig kell valamit molyolni, csinálni. Darabolok több fej gombát is, de így járok el a kápia paprikával illetve az újhagymákkal is.

A kombó egyre gazdagabb lesz, lassan kell valami folyadék is. Én kb 1/2 liter alaplével dolgoztam, de kevéske víz is ment aztán az alapba – ezzel állítom be, hogy mennyire legyen sűrű vagy híg a levesünk. És mi kell még? Hát kevéske őrölt fahéj és őrölt szerecsendió – mert ezektől lesz igazán extra az ízvilág.

Közben tojásokat is keményre főzök, vágok még fel a tálaláshoz újhagymát – vagyis lassan kész a cucc. Ja, a pikánsság miatt még megy egy kevéske chili is a levesbe, de nem sok – mert én nem szeretem és nem bírom a nagyon csípős kajákat.

… és a végerdmény…