Home office kajákLevesek

Paszternák krémleves paszternák chips-szel

Még a londoni kirándulásunk előtt vettem egy zacskónyi paszternákot a Lidl-ben, de egyszerűen nem volt időm őket feldolgozni. Odakint aztán kétszer is ettük köretként párolt-sült paszternákot, így amikor hazaérkeztünk – egyből azt kerestem, hogy mit is készítsek belőlük. Kétszer már főztem ebből az alapanyagból levest – most pedig szintén ezt gondoltam szombati ebédre készyíteni.

Három szál paszternák, két fej vöröshagyma, néhány darab burgonya és alaplé. Kvázi ennyi, na meg só és bors. Nem egy nagy truváj, rém egyszerű az elkészítés.

A hagymát megdinsztelem, a megtisztított paszternákokat vékonyra szeletelem. A vékonyka szeletkéket egy kisebb serpenyőben előpirítom kevéske olíva olajon, majd a szebbeket külön válogatom – ezek lesznek a levesbetétek. Amikor a hagyma kész, akkor a megsült, kisebb méretű paszternákok mehetnek az alapba, jöhet a só és a bors, érkezhetnek a felkockázott burgonyák és az alaplé. Ezeket klasszul összefőzzük, hagyjuk, hogy a krumplik teljesen szétfőjenek. Botmixer, krémes, sima krémlevest formázunk a masszánkból.

Tálaláskor én még szárított hagymát is szórtam a levesbe, így volt egyfajta roppanósság is, de nagyon finoman dolgoztak a szépen megsütött paszternák chips-ek is a folyadékkal. (A leves tetején még balzsamecet krém van – ez látványban és ízben is klasszabbá teheti a levesünket.)