Húsételek

Csúnya de finom – azaz Chilis, csokoládés sertés szűz tallérok

Van az úgy minden háztartásban, hogy kevés alapanyag van a hűtőben vagy a kamrában. Most ezzel mi is így voltunk, úgyhogy a meglévő, kevés számú alapanyagból kellett dolgozni…

A fagyasztóban találtunk egy árva sertés szüzet, amit egyben át is kérgeztem, biztos ami biztos. Gondoltam, hogy készítek hozzá majd valami mártásos alapot, de aztán eszembe jutott a chili és a csokoládé kombó. Mivel Eszterem rendszeresen tortákat, sütiket süt, így mindig van itthon egy üvegben étcsoki – úgyhogy meg is vámoltam a készletet. A szűzpecsenyét felszeletelem – látjátok is, hogy tényleg csak a kéreg sült át, belül még rendesen rozé maradt a szín.

A serpenyőbe bedobáltam a tallérokat, érkezett a só, a bors és a chili, majd kapott egy kis pirítást minden husi. Most már érkezhettek az étcsoki pasztillák, na meg egy jó fél doboz NNYI hámozott, darabolt paradicsom konzerv is. Fedő alatt hagytam, hogy a húsok még párolódjanak, az ízek szépen összeérjenek.

A látvány kevésbé volt lenyűgöző – bár lehetet volna küzdeni azzal, hogy látványosabban tálalják, de valahogy erre nem volt energiám. Az íz azonban mindkettőnket kárpótolt – ismét bebizonyosodott, hogy a csokoládé nem csupán édesség, hanem simán lehet főétel is.