Grill ételekHúsételekSous vide

Grillezett, szuvidált oldalas kakukkfüves édesburgonya pürével

A múltkoriban megint szuvidáltunk ( 65 C-on, 11 órán keresztül ) egy nagyobb sertés odalast, majd a kisebb porciókat fagyasztóba tettük. Még maradt egy zacskónyi ilyen finomságunk, amit csak ki kellett engedni, majd a grillrácson, 250 C-os sütőtérben le kellett sütni.

A köretnek édesburgonyát gondoltunk valamilyen formában, de a végén a krémes, lágy pürére gondoltam, amit majd a kakukkfű dob fel igazán. Így is folytattam a melót, vagyis tettem fel vizet forrni, közben megpucoltam és felkockáztam a burgonyákat. A vízbe morzsolt kakukkfüvet és sót szórtam, majd jöhettek a felkockázott édesburgonyák, amiket vajpuhára pároltam.

Amikor megpuhultak, akkor leöntöttem alóluk a vizet, rengeteg vajat daraboltam rájuk, majd még mozsárban összetört kakukkfűvel fűszereztem a kombót, és egy krumplinyomóval majd később botmixerrel krémesre dolgoztam össze a pürét.

És a végeredmény: