Feketelábú beregi csirke fokhagyma és paradicsomágyon sütve, franciás burgonyapürével és parmezán chipsszel | Húsimádó VLOG #13
Egy különleges alapanyaghoz különleges elkészítés dukál, vagyis fontos odafigyelni az ízek végső harmóniájára. Az én fejemben egyből a fokhagyma és a paradicsom ízvilága jelenet meg legelőször – így jutott eszembe ez a technika, a parmezán chips pedig menet közben ugrott be, mint kiegészítő íz és mint dekorációs is. A krumplipürét Széll Tamás receptje alapján, franciásan készítettem, ami nagyon sok vaj krémes kikeverését jelenti.
Hozzávalók az „ágyhoz”:
- 1 db feketelábú beregi csirke
- 8-10 db paradicsom
- 3-4 fej fokhagyma
- 1-2 szál rozmaring ág
a kencéhez
- 3-4 kk rózsabors
- 2-3 kk fekete bors
- 2 ek oliva
- 3.5 gerezd fokhagyma
- só és bors a csirkére
- olvasztott vaj a lekenegetéshez
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: