Feketelábú beregi csirke fokhagyma és paradicsomágyon sütve, franciás burgonyapürével és parmezán chipsszel | Húsimádó VLOG #13

img_2381_500.jpg

Egy különleges alapanyaghoz különleges elkészítés dukál, vagyis fontos odafigyelni az ízek végső harmóniájára. Az én fejemben egyből a fokhagyma és a paradicsom ízvilága jelenet meg legelőször – így jutott eszembe ez a technika, a parmezán chips pedig menet közben ugrott be, mint kiegészítő íz és mint dekorációs is. A krumplipürét Széll Tamás receptje alapján, franciásan készítettem, ami nagyon sok vaj krémes kikeverését jelenti.

Hozzávalók az “ágyhoz”:

  • 1 db feketelábú beregi csirke
  • 8-10 db paradicsom
  • 3-4 fej fokhagyma
  • 1-2 szál rozmaring ág

a kencéhez

  • 3-4 kk rózsabors
  • 2-3 kk fekete bors
  • 2 ek oliva
  • 3.5 gerezd fokhagyma
  • só és bors a csirkére
  • olvasztott vaj a lekenegetéshez

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

Vélemény, hozzászólás?