Rendezvények, egyebek

Charlie Firpo (Hedon)

IMG 1694

Egy új barátom lett. Még csak ismerkedünk, de az első találkozás nagyon meggyőző volt. Ő Charile Firpo – és ahogy sejtettétek, egy baromi finom kézműves sör. 

IMG 1676

IMG 1677

A helyzet az, hogy nagy sörbarát vagyok – és erről már többször is írtam itt a blogon. Most az az apropója ennek a posztnak, hogy Egerben nyílt egy új kis gyöngyszem, egy kézműves sörbolt, a Bakelit. Ennek az üzletnek nem csak az a nagy érdeme, hogy kiváló söröket hozott a borok városába, hanem az is, hogy a Dobó utca 17-ben még a 90-es évek végén mi egy nagyon klassz kis ajándék üzletet üzemeltettünk, melyből aztán kinőtte magát a későbbi Egri Galéria. Tehát egy olyan helyen nyílt sörkápolna, ami az első üzletünk volt, ami a mai napig a szívünk csücske.

Nos ezen a klassz helyen találtam rengeteg ismert és ismeretlen sörkülönlegességet, többek között a fényképen is látható Charile Firpot is. A klasszul gyöngyöző üveg nyitása után a pohárban igen szép hab keletkezett, az íze pedig nem csak engem, hanem Viktor fiamat is levett a lábáról. Ne várjatok tőlem klasszikus hab és aroma elemzést – mert az nem én vagyok. Én egyszerűen élvezem az ízeket, de leírni nem tudom az élményt. Egyszerűen csak azt tudom mondani, hogy próbáljátok ki, mert megéri. 🙂

IMG 1696

Charlie Firpo

Igyál egy ütőset!
amerikai, rozsos pale ale

Az APA (American Pale Ale) népszerű, mint a Bud Spencer filmek ünnepekkor. Friss, nem túl erős, némileg citrusos és őrülten jól csúszik, igazi szakáll alá való. Jól kíséri a hagymás babot. Az üveget verekedéshez és hamiskártyázáshoz nem ajánljuk.

„Bud Spencer sör”

Összetevők: víz, árpamaláta, rozsmaláta, komló, sörélesztő

Alkohol: 5,1%

Gyártja a Hedon Sörfőzde!
Hungarian craft beer!

Menjetek és vegyetek, kóstoljatok – én is ezt fogom majd tenni… 🙂

Vélemény, hozzászólás?