Gyorsan elkészíthető csirkemelles grillszendvics
Van az úgy, hogy gyorsan szeretnél valami tartalmas és frappáns finomságot a család vagy a barátok elé tenni – amire itt egy ötletadás. Ez a grillszendvics olyasmi, mint a Philly cheesesteak – csak sokkal egyszerűbb.
Az első lépésként előveszünk csirkemellet, filézett combot vagy pulykahúst, és vékony csíkokra vagdossuk fel. Kevés olajjal leöntjük a húsokat, majd készítünk magunk egy egyszerű grill fűszerkeveréket, vagy ahogy én is, előveszünk egy már kész készítményt. Én most a Fűszerész pecsenye-grill-steak keverékével dolgoztam, amit beledolgoztam a húsokba.
Ezt követően felkarikáztam egy csomó újhagymát, felcsíkoztam egy kaliforniai paprikát – na meg vágtam vékony sajtszeleteket is.
A grillem egyik oldalára az öntöttvas lapot tettem, majd feltekertem a gázt, hogy elég forró legyen a sütőfelület. A vaslapot vékonyan meglocsoltam olajjal, majd először a csirkehús csíkokat kezdtem el sütni. Amikor már kezdtek kifehéredni, akkor melléjük pakoltam a paprikát és a hagymát is, majd lecsukva a grill tetejét hagytam sülni őket.
Ezt követően egy spaklival elkezdtem összekeverni a húsokat a zöldségekkel, majd át is forgattam őket.
Közben elősütöttem a félkész bagetteket, hogy szép pirult legyen kívül és belül is mind. Készítettem egy fokhagymás, joghurtos mártást – majd ismét ránéztem a grillre.
A húsok és a zöldségek már szépen összesültek, rájuk pakoltam a sajtszeleteket – majd ismét lecsuktam a grill tetejét. A sajtok klasszul ráolvadtak a húsokra, vagyis már lehet is összeállítani a grill szendvicsünket.
A bagett alsó felét megkentem a fokhagymás joghurttal, majd jöhetett egy adagnyi hús-zöldség kombó, rá pedig a bagett teteje.
Gyors, tartalmas és látványos, nem utolsó sorban pedig nagyon finom szendvics készült, vagyis érdemes kipróbálni.