Grillezett szűzérmék
Ismerkedem, barátkozom az új grillemmel, szép és enyhe az ősz – vagyis az egyik legegyszerűbb grillétellel próbálom meg, hogy mi és hogyan működik ezen a szépségen.
Nagy receptet nem várjatok, mert gyakorlatilag csak annyiról van szó, hogy a szűzérmét lehártyázom, majd sózom, illetve alaposan beborsozom őkelmét. Azért, hogy különlegesebb legyen a végeredmény, még oregánóval és majorannával is megszórom a húst, majd bacon vastagságú tallérokat vágok belőle.
Ahogy látjátok, minden egyes érmét betekerek bacon-nel, majd grill pálcával össze szúrok 3-3 darabot. A grillt beindítom, és mivel ez gázgrill, pár perc alatt már üzemi hőmérsékleten is van a rács. 150 C-on áll a hőmérő, bepakolom a húsokat, lecsukom a fedőt – és iszom egy pohár sört, míg a húsok, a szalonnák elkezdenek sercegni.
A teraszunkon iszonyú jó az illat – kezdem sajnálni a kert szomszédaimat, mert a napokban azért kapnak illat bombát rendesen. Szóval sülögetnek a tallérok, megfordítom őket – majd pár perc után már eszegetjük is a végeredményt. Jobb, mintha serpenyőben sültek volna a érmék, mert még az a kevés zsiradék sincs rajtuk – belül pedig ugyanúgy szaftosak maradtak.
Bocs Zsuzsika, bocs Sipi ( Ők a szomszédok ) – de jönnek még idén hasonló jó illatok tőlünk… 🙂