Gyömbéres, narancsos, sült bőrös malaccomb
A hentesnél ismét ránk mosolygott egy jó kilós „Frédi szelet” – amit most kicsit másképp készítettem el, mint máskor.
A koncepció alapja a gyömbér és a narancs volt, illetve a fokhagyma. A narancsot és a fokhagymát tisztítás után géppel feldaraboltam, majd a gyömbért belereszeltem a cuccba.
A gyönyörű „Frédi szelet” bőrös részét éles késsel beirdaltam, hogy majd klasszul meg tudjon pirulni – majd megsóztam őkelmét, ráöntöttem a narancsos, gyömbéres kombót – és friss kakukkfűvel fűszereztem az egészet. A hús alá sört öntöttem – ebben fog párolódni a husink. Alufóliával lefedtem a kerámia tálat, majd ment az egész a forró ( 180 C ) sütőbe.
Másfél óra múlva múlva kivettem az edényt, a húst megfordítottam – majd mehetett vissza a melegbe. Később a fóliát levettem – és a húst magasabb hőfokon lesütöttem.
Íme a képriport 🙂