Gyömbéres, narancsos, sült bőrös malaccomb

1018

A hentesnél ismét ránk mosolygott egy jó kilós “Frédi szelet” – amit most kicsit másképp készítettem el, mint máskor.

A koncepció alapja a gyömbér és a narancs volt, illetve a fokhagyma. A narancsot és a fokhagymát tisztítás után géppel feldaraboltam, majd a gyömbért belereszeltem a cuccba.

A gyönyörű “Frédi szelet” bőrös részét éles késsel beirdaltam, hogy majd klasszul meg tudjon pirulni – majd megsóztam őkelmét, ráöntöttem a narancsos, gyömbéres kombót – és friss kakukkfűvel fűszereztem az egészet. A hús alá sört öntöttem – ebben fog párolódni a husink. Alufóliával lefedtem a kerámia tálat, majd ment az egész a forró ( 180 C ) sütőbe. 

Másfél óra múlva múlva kivettem az edényt, a húst megfordítottam – majd mehetett vissza a melegbe. Később a fóliát levettem – és a húst magasabb hőfokon lesütöttem.

Íme a képriport 🙂

003

006

008

011

012

016

022

025

1002 (2)

1006 (2)

1010

1018

1017

1015 (2)

Vélemény, hozzászólás?