Levesek

Tárkonyos vadmalac belsőség leves

Tárkonyos vadmalac belsőség leves

034

Mindig jó, ha az embernek jó és kedves szomszédai vannak. A napokban pont az egyik remek szomszédunktól kaptunk egy csomó vadmalac alkatrészt, elsősorban belsőségeket. Én egy kicsit mindig tartok a szív, vese és egyéb elemektől, de most már az elején tudtam, hogy valami nagyon finom fog ebből kifőlni. Így is lett…

A főzést a hagyma megdinsztelésével kezdtem, viszont most vagy másfélszer több hagymát szántam a műveletre – úgy gondoltam, hogy ettől karakteresebb lesz az alapom. Míg a hagyma tette a dolgát a fedő alatt, addig a szívet, a veséket és a tüdő egy részét megtisztítottam, minden oda nem illő alkatrészt persze eltávolítottam, majd mindet vékony csíkocskákra szeleteltem. A hagymára lisztet szórtam, majd jöhettek a húsok – kicsit hagytam őket kifehéredni. Felengedtem vízzel a levesalapot, majd jöhettek az apróra vágott zöldségek: gyökér, szárzeller és karalábé, majd a zöld fűszerek: petrezselyem, só, bors, és tekintélyes mennyiségű tárkony.

Hagytam, hogy a fedő alatt főljön a levesünk, kóstolgattam, majd amikor már elkezdett a húsok puhulása, akkor jöhetett a répa, majd kicsit később a krumpli. A tüdő darabokat én kiszedegettem, mert sem formára, sem állagra nem volt kedvemre való, majd nem kevés citrom levével kicsit savanyítottam a levesen.

001

003

004

005

008

009

013

016

018

019

021

023

024

026

034

Vélemény, hozzászólás?