Grillezett kacsacombok – avagy a tavasz első szabadtűzi próbálkozása
Grillezett kacsacombok – avagy a tavasz első szabadtűzi próbálkozása
Kit érdekel, hogy még nincs 100 %-ban tavasz, egy megszállott húsimádó akkor is beizzítja a grillt, ha nem teljesen alkalmas teljesen rá az idő. Volt három kacsacombom, meg egy fél mell – ki kellet próbálnom, hogy milyen, amikor a parázs füstje egy kicsit megcsapja őket.
Azért biztos, ami biztos – bepácoltam a húsokat még előző este, vagyis egy fűszeres, olajos, rozé boros pácot készítettem, majd a beirdalt combokat és a fél mellet egy jénaiba pakoltam. A húsok egész éjszaka ebben a boros pácban álltak, majd másnap előpároltam mindegyiket.
A párolás egy kevés fehérboron történt, fedő alatt, majd amikor már majdnem puha volt a hús – na akkor jött a grillezés. Készítettem egy frankó parazsat, rátettem a rácsot, majd jött a négy husi – és alkalmankénti forgatással gyönyörű aranybarnára sütöttem őket.
A végeredmény fantasztikus lett: kívül ropogós, fűszeres íz, belül pedig omlós, a csontról szinte leváló végeredmény lett.