Rétegelt paradicsom és gomolya grillezve, grill kolbásszal
Rétegelt paradicsom és gomolya grillezve, grill kolbásszal
Visszatérő kedvencünk ez a grill étel, már nagyon sok barátunkat, ismerősünket megleptük ezzel fogással a nyáresti sarudi estéken – ahogy ez most is megtörtént. Kicsit kedvezünk a vegáknak, de csempészünk mellé egy kis grill kolbászt is – fogyassza mindenki kedvére, amit szeret.
Ez a fogás azért is nagyon nyári és igazi kerti grillezéshez illő, mert már az előkészület is közösen történhet – mindenkit be lehet vonni a feladatba: lehet karikázni a hagymát, a paradicsomot, lehet szeletelni a sajtot vagy sajtokat, majd lehet kedvünk szerint rétegezni.
A lényeg: végy egy magasabb alu tálcát vagy készíts magad, ha kellően ügyes és kreatív vagy. Nálunk Tomi ezt már tökélyre fejlesztette – így Ő nekiállt alutálcákat hajtogatni. A csajok felkarikázták a lila hagymát, a paradicsomokat, a cukkiniket, majd a gomolyát is feldarabolták, olyan szélesre, mint a paradicsomok. Az alu tálcákba függőlegesen elkezdték rétegezni őket: paradicsom, gomolya, sajt, majd ugyanez sokszor, míg meg nem telik a tálca. Öntünk alá egy kevés olivát, szórunk rá petrezselymet, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd a tetejére tördelünk sajtot – mindenki ízlés szerint.
Aki nem szereti a paradicsomot, az kaphat cukinis, vagy padlizsános verziót is, illetve egy alu tálcán a húsimádók kedvéért előkészítünk egy kevés grill kolbászt is, ami a hazai – azaz sarudi – húsüzem remeke.
Mindeközben készítünk egy frappáns kis parazsat, feldobjuk a tálcákat a parázsra – és kezdhetünk rozézni, lehet sörözni, mindeközben pedig azért szemmel tartjuk a sülő zöldségeinket, a kolbászkákat.
Amikor a paradicsomok már kezdenek egy kicsit összeesni, amikor már a gomolya és a zöldség kezd összefőlni, összesülni, illetve amikor a tetejére tördelt sajt is kezd megolvadni – na akkor a tálcákat kiborítjuk egy-egy tányérra, mehet mellé egy szál grill kolbász – jöhet a jéghideg kovászos uborka, és már meg is alapoztuk a kiváló estét.