Fokhagymás, mustáros sült csirkecombok
Fokhagymás, mustáros sült csirkecombok
Többször is készítettem már mustáros húst ( sertés és csirke húsból is ), de most egy kicsit másra vágytam, így kísérletezgettem egy kicsit.
Az első dolog, ami igazán érdekelt, az a sült fokhagyma volt, amit a következőképen csináltam meg. Az egész fokhagymákat keresztben kettévágtam, majd egy pizza sütő lapon bedobtam őket a sütőbe olyan 220 C-ra. Közben a csirkecombokat kicsit beirdaltam, besóztam, majd kevés olajon elősütöttem – csak azért, hogy a bőr és a hús egy kis kérget kapjon.
Viszonylag hamar megsültek a fokhagymák, amiket tök egyszerűen ki lehetett nyomkodni a héjukból – az illatuk pedig betöltötte az egész konyhát. Villával összenyomkodtam őket, majd mustárral és tejföllel összekavartam a három összetevőt.
Az elősütött húsokat bőrrel lefelé belefektettem egy tepsibe, megszórtam rozmaring levelekkel és őrölt bazsalikommal őket, majd megkentem a mustáros, fokhagymás, tejfölös masszával a felületüket – és ment az egész a sütőbe. 200 C-on sütöttem az egészet, majd amikor már megpuhultak, akkor kész is volt a mutatvány.