Fokhagymás tejben áztatott rántott karaj
Fokhagymás tejben áztatott rántott karaj
Ezt az ételt már jó párszor megcsináltam, sőt itt a blogon is szerepelt már – de akkor nem fotóztam, amit most pótolok. ( https://husimado-blog.hu/2013/04/29/rantott_serteshus_kicsit_maskepp )
Mint rendes húsimádónak, nekem is az egyik nagy kedvencem a rántott hús bármilyen formája. A fokhagymás tejben áztatott, majd panírozott sertés karaj azért vezeti a listát, mert a kiklopfolt hús nem lesz száraz, pergamenszerű, hanem könnyed, porhanyós és a maga módján szaftossá válik, a fokhagymától pedig nagyon pikáns ízt kap.
Az elkészítés nagyon egyszerű: három-négy darab fokhagymát összetörünk, majd kb fél liter tejbe szórjuk. A húsokat a szokásos módon kiklopfoljuk, sózzuk, és szintén a tejbe tesszük őket. A beáztatott húsokat 2-3 órára betesszük a hűtőbe, majd a szokásos módon panírozzuk őket. Nem kell meglepődni, a húsok megszívják magukat a tejes-fokhagymás oldattal – így nagyobbak is lesznek a szokásosnál.
Szóval forró olaj, sütés a szokásos módon, majd tálalás gombás rizzsel, salátával – végül is vigyázunk az alakunkra…