Rablóhús, pácolt sertéstarja és grillezett, sajtos zöldségek
Rablóhús, pácolt sertéstarja és grillezett, sajtos zöldségek
Visszatérő finomság a családunknál a pácolt sertés tarja és grillezett, sajtos zöldség duó, most a változatosság kedvéért elcsentem vagy négy szelet bepácolt tarját – és rablóhúsként sütöttem meg a rácson.
Az előkészítés inkább a zöldségekre korlátozódik, mert az egy kicsit macerásabb – fel kell mindent szeletelni, majd rétegezni. Most annyi variációt vittünk a dologba, hogy mindenkinek egy-egy saját alu tálkába pakoltuk a kívánt zöldségeket, én csak sajt-paradicsom párost kértem, a többiek cukkini-paradicsom-padlizsán-sajt variációit választották. Az alutálca alján vékony szalonna csíkok kerültek, majd függőlegesen állítgattuk a sajt és zöldség szeleteket, felváltva. Tetejére olíva és zöld fűszerek, fokhagyma kerülhetnek.
A rablóhús előkészítése tök egyszerű: én fa pálcikákra szúrtam hús-hagyma-hús-szalonna kombinációt, majd addig folytattam, amíg a végéig nem értem. Semmi variáció, csak ennyi az egész.
Közben készül a parázs, majd minden mehet a rácsokra: a zöldséges kis tálcák, a tarják és a rablóhúsok. A grillezés közben hideg sört kell kortyolgatni, és időnként locsolgatni kell a húsokat – így nem száradnak ki, szaftos és aranybarna színük lesz. ( És így ráfoghatod, hogy azért kellet még sört nyitni – mert a tarjákat locsolgattad… )
Elég a sok dumából, jöhet a rengeteg fotó. Szerintem a képek végére Te is éhes leszel. 😀